ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
09 Юни 11, 15:41 / Автор: vesti.bg
Фотоловът ни учи на любов към природата
Това не е като другия лов, с който да се нахраниш. Остава картината и приятното изживяване от самите снимки. За да се направи обаче една добра снимка, са нужни 2-3 години подготовка...

В  Природен парк "Русенски Лом" (lomea.org) чужди туристи идват на фотолов през четирите годишни сезона, като между 5 и 10 групи от по 2-3 човека посещават парка целогодишно.

Най-голям интерес за "ловците" с фотоапарати представляват черен щъркел, египетски лешояд, синя гарга и белоопашат мишелов - скалогнездещите птици. Интересни са им също и кълвачите, пчелоядът и лалугерите.
 
През лятото, което е сезон на макрофотографията, се снимат основно насекоми - пеперуди и морски кончета.
 
Фотоловът е много специализиран туризъм според фотографа Кирил Панайотов, който от 1997 г. работи с дирекцията на парка. Участниците в него са разделени по интереси. Едни - основно англичани, холандци и датчани -, искат да "уловят" с обективите си птици. Други проявяват интерес към пеперудите, а най-малка група от фотоловци снимат бозайници.  Обикновено посетителите са хора, които правят снимки за издания и пишат книги, а също и чуждестранни групи от пенсионери.  В България има не повече от 50 фотоловци.  
 
За практикуването на фотолов човек трябва да има голямо търпение и много време. Най-страшното нещо за животните са хората и затова трябва да имаш укритие, от което да се снима. Желателно е то да бъде изградено месец преди фотолова, защото животните трябва да свикнат, че присъства и е част от природата. В деня за снимки се отива в 4-5 часа сутринта, а дебненето продължава до късно през нощта.
 
Екипировката е много скъпа. При фотолова има водач на групата, който задължително трябва да има големи познания за животните.
 
 
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5582