ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
24 Януари 11, 20:56 / Автор: infotourism.bg
Кози Грамади може да стане притегателен център за културен туризъм
Кози Грамади може да се превърне в историческата перла на Средна гора и да стане един невероятен център за развитие на културен туризъм според д-р Иван Христов - заместник-директор на Националния исторически музей (НИМ).

„Ако се построят пътищата, всеки един посетител, било то българин, или чужденец, може да разглежда интересни старини, да попадне в една съхранена природа и да прекара доста осмислено времето си. Да не забравяме, че много близко са и разкошните обекти в ниската част около землището на село Старосел и така се получава един цялостен туристически продукт, едни пътеки, по които могат да се разгледат много интересни паметници."

Според д-р Христов Кози Грамади е перфектно съхранен обект. „Ние нямаме намеса след 342 година върху терена. Имаме след 800 години едно много кратко присъствие в късната античност на няколко семейства, които са изградили няколко колиби върху руините, но разстоянието в пластовете е в порядъка на няколко метра, т.е. няма нарушаване на пластовете от тракийската епоха, няма силна иманярска интервенция, поне що се отнася до резиденцията. Много други съседни обекти, които претендират да бъдат резиденции и се проучват от колеги, за голямо съжаление, там иманярите са изпреварили колегите и са нанесли сериозни поражения".

Цялата статия: http://infotourism.net

 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.1499