ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
01 Октомври 10, 15:43 / Автор: mediapool.bg - Франс прес
Настъпва революцията Slow - бързо да забавим темпото / Лайфстайл, екосреда, социално животно
Спешно трябва да забавим темпото, иначе планетата ще се разбие в стената. Такава е философията на движението Slow (слоу), което е на път да се превърне в културна революция, пише в петък Франс прес.


Зародило се преди 20 години около организацията "Слоуфуд" (с девиз: "Яж добре, правилно и чисто") на Карло Петрини в Италия, създадена в отговор на нездравословното хранене "Фастфуд", днес движението "слоу" вече има разклонения и разновидности в почти целия свят, разказва авторката Сандра Лакют, цитирана от БТА.

Появиха се така наречените "слоу" градове", "слоу" производство, "слоу" пари, "слоу" възпитание или "слоу" облекло. Всичко това приканва планетата и отделните индивиди да натиснат спирачките...

В Европа се появиха много трудове, посветени на темата за вредите, нанесени от високата скорост и от забързаното темпо.

Успехът на движението "слоу" може да се обясни до известна степен с това, че то, въпреки че се вписва в екологичните течения или теченията срещу растежа, се интересува преди всичко от едно универсално понятие - понятието за щастието.

"Тук не става дума за война срещу скоростта, а за осъзнаване. За неотложна необходимост от намиране на правилното темпо във всяко едно нещо, за да не се превърне животът в непрестанно тичане"...

Цялата статия: http://mediapool.bg/show/?storyid=170657&srcpos=12

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0029